Svenska Micvac når genombrott i Rumänien
Svenska Micvac når genombrott i Rumänien
Den lokala marknadsledaren inom processade köttprodukter på den rumänska marknaden, Caroli Foods Group har lanserat en rad kylda färdigrätter under varumärket Maestro. De 10 nya recepten är tillagade med Micvac-teknologin för att möta de ökade kraven från konsumenter och kunder.
– Sedan pandemin har konsumenterna börjat efterfråga recept som smakar som hemlagat. Därför passar den innovativa Micvac-teknologin den framtida marknaden väl, säger Roxana Manolescu, VD Caroli Foods Group.
Det är första gången Micvac-tekniken används på den rumänska marknaden och den har redan hjälpt Caroli Foods Group nå framgång. Den unika teknologin gör att färdigrätten får 60 dagars hållbarhet och ingredienserna behåller både sin smak, textur och näring över tid utan några tillsatser eller konserveringsmedel.
För att möta kraven från sina konsumenter på den syd-östeuropeiska marknaden har Caroli Foods Group, en del av den globala Sigma gruppen, lanserat ett brett sortiment av kylda färdigrätter. De 10 nya recepten, under varumärket Maestro, är gjorda med färska ingredienser och är inspirerade av hemlagad mat.
– Vi lyssnar aktivt på vad konsumenterna föredrar och går sedan den extra milen för att erbjuda dem produkter gjorda av naturliga ingredienser. Det är därför vi började samarbeta med Micvac för att för första gången lansera vår Maestro färdigmat i Rumänien. Denna innovativa patenterade teknologi - som säkerställer pastörisering och vacuumförslutning av färdigrätten direkt i förpackningen, inklusive den ”smarta” ventilen - har redan validerats av västeuropeiska konsumenter, och vi tror att även rumäner kommer att njuta av dess fördelar.
Efter en lyckad lansering under sommaren 2021, togs ytterligare recept fram i november och ännu fler lanseringar är redan planerade.