23948sdkhjf

Lexit Group ökar effektiviteten

Lexit Group har effektiviserat sin produktion av etiketter för såväl egen som kunders räkning till en nivå som aldrig tidigare skådats, menar företaget.

– Vår senaste och sensationella förbättring i det digitala etiketthanteringssystemet innebär att vi är unika inom branschen. Förutom att hela processen är mer transparent för kunden har vi nu tagit systemet till nya höjder genom att automatisera delar av etikettflödet. Detta frigör mycket tid och resurser på alla nivåer, säger Kai Gunnar Herseth, ägare och utvecklare av Lexit Group AS.

Baserat på en detaljerad excel-fil och en anpassad designfil avsedd för variabel utmatning, hanterar systemet nu en hel serie hundratals utskrivna etikettfiler utan att någon har lagt sina händer på varje etikettfil.

– I somras kunde vi till exempel hjälpa den marknadsledande leverantören av frukt & grönt i Norge, Bama, att producera hundratals olika etiketter för jordgubbar. Den automatiserade produktionsmodellen sparade oss oändligt mycket tid och resurser genom att generera etikettfilerna i systemet. Detta ger oss oanade möjligheter vid framtida etikettproduktion.

Lexit Group utvecklar kontinuerligt de egna digitala etikettsystemen som automatiserar och förenklar alla etikettprocesser, främst för kunder, men även internt i produktion. Med nya tryckpressar på plats byts nu automatiskt klichér till nästa jobb för maximal produktionseffektivitet. Kunden kan själv följa produktionen av sina etiketter genom Lexit Groups webbcenter och samtidigt godkänna nya design- och layoutförslag innan produktionen påbörjas. Detta bidrar till ökad säkerhet kring beställningsrutiner och utesluter produktionsfel.

– Säkerhet i alla faser är något vi anser vara mycket viktiga för vår produktion, livsmedelsproducenter som är en stor del av vår kundbas, kan vid kontroller av deklarationer av näringsinnehåll upptäcka att något inte stämmer och lätt få det ändrat med ett sådant system, säger Kai Gunnar Herseth.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079