23948sdkhjf

Köttråg eliminerar vätskeabsorbent

GravityTray heter ett nytt livsmedelstråg som eliminerar behovet av särskilda absorbenter som suger åt sig köttsaft. Tråget har en dubbelbotten dit köttsaften rinner, men inte kan återvända ifrån.

GarvityTray är innovation på marknaden skapad av företaget med samma namn som är ett joint venture mellan erfarna holländska entreprenörer och industridesigners. PET-tråget har genomgått flera lyckade tester och är nu klart för att rullas ut på marknaden. Det lämpar sig för alla livsmedelsprodukter det det finns ett behov av att hålla produkten torr och ren från köttsaft, såväl rött kött, fågel som fisk.

Namnet GravityTray kommer av att den uppsamlade köttsaften naturligt ansamlas i botten och även om förpackningen vänds upp och ner inte kan komma i kontakt med produkten igen. Förutom besparingen det innebär i material och kostnad att slippa separata absorbenter som ska läggas i förpackningen innan produkten placeras däri undviks också risken att hela eller delar av genomdränkta absorbenter fastnar på köttet och följer med i matlagningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078