23948sdkhjf

Mikropåse för rotfrukter

SydGrönt med huvudkontor i Helsingborg har lanserat en ny förpackning från Schur med rotfrukter som är hackade och klara för tillagning i mikrovågsugn i sin förpackning. Vegibar är ett koncept för nutidsmänniskan. Med allt mindre tid för matlagning gör SydGrönt det enkelt för konsumenten.
Mariannes Farm, som är medlem i SydGrönt Ekonomisk Förening, skalar och hackar rotfrukterna och förpackar dem i en specialutvecklad ståpåse. Vegibar packas i en ståpåse som är ventilerad mekaniskt vilket ger en exakt andning av produkten. Detta ger lång hållbarhet och ett fräscht utseende i butik.Rotfrukterna kan bara läggas på en plåt i ugnen eller kan påsen placeras i mikrougn för direkt tillagning i påsen. Påsen är i specialutvecklad kvalitet som tål mikrovågsugn-tillagning.– Det intressanta med lång hållbarhet på färska produkter är att näringsvärdet är högre och smaken bättre än vid frysta grönsaker. Dessutom är tilagningstiden kortare, säger Mikael Abrahamsson, Area Sales Manager på Schur Star Systems.Påsarna förpackas i Mariannes Farms grönsaksfabrik i Strövelstorp. I denna fabrik föds ständigt nya ideer kring hur konsumenten enklare ska kunna äta och tillaga rotfrukter. Bolaget är tidigare känt för lansering av minimorötter. Maskinen man packar i är en rostfri Schur Star maskin 2040 C. Man har också tillsammans med en underleverantör till Schur installerat en fyllningmaskin med våg för skivade produkter.– Det är roligt att utveckla ett nytt koncept för vitaminrika rotfrukter i nya förpackningar. Dessutom ökas hållbarheten med den mekaniska ventilationen i påsen säger Johan Halvorsen på SydGrönt.– Detta är en utveckling som bygger på vårt arbete kring påsar för färsk färdigmat och vi ser bara början på denna utveckling, säger Mikael Abrahamsson. Flera projekt är på gång även inom fisk och fågel med tillagning direkt i påsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064