23948sdkhjf

Kanelolja stoppar mögel i brödpåsen

Kanelolja kan rädda förpackat bröd från att mögla i förtid. Det visar spansk forskning som testat brödpåsar tillverkade av papper med just kanelolja med gott resultat.
I samband med de spanska forskarnas försök användes vitt bröd som

utsatts för vanliga mögelarter. I två jämförande studier förvarades

bröd i vanligt vaxpapper respektive i papper med en tillsats av sex

procent kanelolja. Efter tre dagars lagring hade kaneloljan bromsat 96

procent av miljötillväxten.

Mögel stoppas normalt med bland annat kemiskt konserveringsmedel, men

användandet av kaneloljepapper bedöms som en både säkrare och

miljövänligare metod. Denna kan användas såväl för påsar som för andra

förpackningar där tillväxt av mögel eller bakteriesporer

riskeras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065