23948sdkhjf

Ny metod kan ge livsmedel ökad hållbarhet

De två företagen Roleco Sverige och Anti Mucor AB har tillsammans utvecklat en metod som kan ersätta traditionell konserveringsteknik. Genom att en så kallad etanolgivare tillförs kan hållbarheten för livsmedel förlängas.
- Genom modifierad atmosfär i livsmedel kan vi erbjuda marknaden ett

miljövänligt och allergisäkert konserveringsalternativ, säger Roger

Södervall, säkerhetskoordinator vid Roleco Sverige.

Etanolgivare, EVP (Ethanol Vapor Generators), tillsätt i

livsmedelsförpackningen som en dimgivare, som kan ha olika utförande

beroende på hur förpackningen är utformad. I en burk med skruvlock kan

den appliceras i lockets undre del, i en påsformad förpackning kan en

ficka i förpackningen reserveras för dimgivaren.

- Vi har även utformat en kudde som enkelt kan läggas i förpackningen

innan den tillsluts. En av de stora fördelarna med dimgivare är att en

öppnad förpackning enkelt kan återförslutas utan att det försämrar

lagringsegenskaperna, säger Roger Södervall.

Utvecklandet av mikrobiologiska organismer bromsas, vilket förlänger tiden för lagerhållning, hävdar Roleco vidare.

Roleco Sverige är ett företag, med bas i Ljungbyholm utanför Kalmar,

med verksamhet inom bland annat livsmedelssäkerhet, konsultverksamhet

och utbildning. Anti Mucor AB är ett konsultföretag i småländska

Virserum, med inriktning på livsmedelsbranschen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094