Norsk trippelpack för rödvin
”3 Petit” är en norsk förpackningslösning för tre sammansatta takåsförpackningar av vätskekartong om vardera 33 cl. I Norge används trippelförpackningen till rödvin.
som har utvecklat förpackningskonceptet som ursprungligen lanserades i
samband med företagets 50-årsjubileum i fjol. Det som utmärker
trippelförpackningen är att de tre små förpackningarna är sammanfogade
med en bottendel av kartong, som är perforerad så att de tre
förpackningarna lätt kan brytas loss.
Istället för en liter i en förpackning erbjuds vinkonsumenterna tre
stycken om vardera 33 cl, vilket gör att vin kan sparas till ett senare
tillfälle. Varje förpackning är lagom för två glas vin − kanske för en
tur på tu man hand.
Leverantör är Arcus AS och norska Vinmonopolet börjar sälja de här
förpackningarna i juli, som då innehåller ett rödvin från sydfranska
Languedoc-Roussillon.