23948sdkhjf

Från buzzword till verklighet: Hallå Där Nicklas Lauwell!

På Pack Point Nordic i Malmö 21 november är en av talarna Nicklas Lauwell, Duni Group.

Vad kommer du att presentera på Pack Point Nordic?
– På Pack Point Nordic kommer jag och min kollega Tomasz att prata om hur vi på Duni Group omvandlar hållbarhet från ett buzzword till verkliga, praktiska lösningar. Hur vi utvecklar förpackningar som inte bara ser bra ut på papper, utan som faktiskt gör skillnad, både som engångs- och flergångslösningar. Vårt fokus är att kombinera smart design med materialval som minskar vår miljöpåverkan, utan att tumma på funktionaliteten. Det handlar om att tänka hela vägen, från start till slut, och även hur våra lösningar kan bidra till att reducera matsvinn och förändra konsumentbeteenden. Allt vi gör har kunden i fokus, och vi strävar efter att skapa produkter som både möter deras behov och främjar en mer hållbar framtid.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?
– Utmaningarna är många, från att möta höga kundkrav på både hållbarhet och funktion, till att navigera genom snåriga regelverk. Men just de här utmaningarna öppnar också dörrar för innovation. Vi ser enorma möjligheter i att utveckla nya material och system som gör förpackningar mer hållbara men också användarvänliga. För oss är det viktigt att inte bara följa med i utvecklingen och anpassa oss, vi vill ligga steget före. Samtidigt måste vi fråga oss: vad kan regeringarna göra mer än att bara införa lagstiftning? Vi behöver ett bredare samarbete för att verkligen få till en förändring.

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?
– Vi vill vara med och etablera en ny standard för hållbarhet inom förpackningsbranschen. Vi arbetar med ett helhetsperspektiv – från design och materialval till hur produkten kan återanvändas eller återvinnas. Vi fokuserar på att minska användningen av jungfrulig fossil plast genom att satsa på förnybara och återvunna material. Och vi utvecklar flergångssystem som faktiskt fungerar i praktiken, inte bara i teorin. Vårt fokus ligger på att integrera hållbarhet i varje steg av processen.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.
– Jag ser fram emot att delta i Pack Point Nordic och bidra till samtalet om hållbarhet inom förpackningsbranschen. Jag förväntar mig en ärlig och skarp diskussion om de utmaningar som vi alla står inför, men också om de lösningar som kan driva branschen framåt. För oss är det här ett tillfälle att inte bara dela med oss av våra insikter, utan också att lära oss av andra och hitta nya sätt att samarbeta på för att göra hållbara förpackningar till normen.

Tack Nicklas Lauwell!

Mer info om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Artikeln är en del av vårt tema om Pack Point Nordic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063