23948sdkhjf

Berry Globals nya PP-serie vill ta upp kampen mot PET

Transparenta polypropenbaserade behållare för hälso- och sjukvårdsapplikationer är förpackningsleverantören Berry Globals senaste tillskott på förpackningsmarknaden.

ClariPPil, som förpackningsserien kallas, uppges vara idealisk för en mängd olika produkter, till exempel vitaminer, kosttillskott, skönhetstillskott och receptfria läkemedel.

Produkten är tillgänglig i transparent grönt samt ljus och mörk bärnsten och anpassade färger kan produceras på begäran.

Medan liknande förpackningar i färgat PET kan utgöra en utmaning för återvinningsströmmen, är de färgade och fuktsäkra ClariPPil-behållarna i hög grad återvinningsbara i länder med lämplig infrastruktur för återvinning, enligt Berry. Tillverkaren uppger även att företagets nya tillverkningsteknik för flaskan minskar koldioxidutsläppen med cirka 71 procent jämfört med den traditionella formsprutningsprocessen för PET-behållare.

Flaskan finns i storlekarna 100, 120 och 150 cc och med en universalhals på 38 mm för kompatibilitet med en rad standardförslutningar, inklusive barnsäkra alternativ. Förutom att produkten kan fås i flera olika färger har den ett brett dekorationsområde för individuell varumärkesprofilering.

– Vi tror att vår ClariPPil-behållare är en avancerad förpackningslösning som kommer att förändra förpackningar för hälso- och sjukvården, säger Jessica Rodriguez, sustainability project manager på Berry Global i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095