23948sdkhjf

Nefab på Scanpack – fokus på farligt gods

Logistik- och förpackningsföretaget Nefab laddar för Scanpack 2024 med ett brett utbud av fiberbaserade förpackningslösningar för farligt gods.

Bland annat visas den prisbelönta förpackningen EdgePak Collar, som beskrivs som ett lätt, återvinningsbart alternativ till traditionella träpallkragar som används vid engångsleveranser.
”Genom att byta till EdgePak Collar kan företag minska koldioxidutsläpp, deponiavfall, transportkostnader, och samtidigt behålla pallkragekonceptet”, skriver Nefab i ett pressmeddelande.

FiberFlute är en fiberbaserad dämpningslösning med stapelbar design som sparar utrymme och minskar därmed transport- och lagringskostnader. Lösningen kräver ingen limning och kan enkelt vikas, och kombineras med andra material för att skydda komplexa produktformer.

Besökare på Scanpack kommer också ha möjlighet att se Nefabs termoformade plastlösningar och återanvändbara plywoodförpackningar, som uppfyller standarder för transport av farligt gods och är certifierade för gällande krav.

Värt att notera är att Nefab även bjuder in till ett seminarium om säkra transporter av litiumbatterier. Niklas Zenk, global projektledare, litiumbatterier, håller i anförandet på onsdag den 24 oktober klockan 15:00-15:25.

Nefab Group har över 4 900 anställda i 38 länder, med en årlig omsättning på 10,3 miljarder kronor. Ägare är familjen Nordgren/Pihl och FAM AB, ett privatägt holdingbolag inom Wallenberg.

Artikeln är en del av vårt tema om Scanpack 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08