23948sdkhjf

Stora Enso skalar upp Pulpacs torrformningsteknik

Efter omfattande tester av Pulpacs Dry Molded Fiber-teknik öppnar Stora Enso i Skene, Västra Götaland, en produktionsenhet för torrformning av fiber på licens.

Produktionen kommer att inledas under fjärde kvartalet 2024 och omfattar återvinningsbara fiberprodukter som ersätter traditionell plast i livsmedels- och dryckesförpackningar, till exempel lock till muggar.

Till skillnad från konventionell våtformning minskar den torra processen vatten- och energiförbrukningen avsevärt och erbjuder därmed en ännu mer hållbar tillverkningsmetod för fiberbaserade förpackningar. Dessutom återvinns och återanvänds allt överskottsmaterial, vilket säkerställer en cirkulär process med minimalt avfall.

– Produktionsenheten i Skene är ytterligare ett stort framsteg inom hållbara förpackningar för Stora Enso. Tack vare vårt hängivna team och samarbetet med Pulpac och andra leverantörer har vi kunnat skala upp den här innovativa tekniken för att möta den ständigt ökande efterfrågan på högkvalitativa och mer miljövänliga produkter, säger Juuso Konttinen, senior vice president of biomaterials growth businesses på Stora Enso.

Även Pulpac uppger att de är nöjda med samarbetet med Stora Enso som är ”den första producenten som framgångsrikt implementerar den nya torrformningstekniken i stor skala”.

Pulpac medverkar på konferensen Pack Point Nordic i Malmö, både som partner och i scenprogrammet. Mer info om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111