23948sdkhjf

Mondi förvärvar tysk wellpappkoncern

Förpackningskoncernen Mondi har förvärvat Schumacher Packagings verksamhet inom wellpappkonvertering och solid board i Tyskland, Benelux och Storbritannien.

Med förvärvet, som uppgår till ett värde av 634 miljoner euro, utökar Mondi produktutbudet i wellpappsegmentet med kompletterande fiberbaserade produkter med fokus på bland annat e-handel.

Förvärvet omfattar sju konverteringsanläggningar för wellpapp, två wellpappfabriker och fyra konverteringsanläggningar för wellpapp. Dessa ska komplettera Mondis befintliga nätverk av wellpappfabriker i Central- och Östeuropa.

Bland anläggningarna märks bland annat två toppmoderna anläggningar i tyska Ebersdorf och Greven. Tyskland räknas för övrigt som Europas största förpackningsmarknad.

– Vårt fokus ligger på att investera för att möta marknadens växande efterfrågan på hållbara förpackningar och samtidigt skapa värde för våra delägare. Det här förvärvet ökar vår kapacitet inom wellpappkonvertering avsevärt och räckvidden i Västeuropa samtidigt som vi breddar kunderbjudandet med ett kompletterande fiberbaserat produktsortiment, säger Andrew King, Mondi Groups koncernchef.

– Vårt mål var att hitta ett företag som delar vår entreprenöriella vision för branschen och som har storleken och styrkan att aktivt och hållbart forma framtidens förpackningar. I Mondi har vi hittat en idealisk partner för detta, säger Björn Schumacher, vd för Schumacher Packaging.

Affären är föremål för myndigheternas godkännande och förväntas slutföras under första halvåret 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063