23948sdkhjf

Branschens första pappersflaska – nu är den lanserad

Läkemedelsmässan CPHI i Milano är skådeplatsen för danska förpackningsföretaget Pabocos och svenska Blue Ocean Closures lansering av branschens första marknadsfärdiga pappersflaska med cellulosafiberbaserat lock.

Paboco har under flera års tid fokuserat på utveckling av pappersbaserade flaskor och det är dessa kunskaper som ligger till grund för den nya produktserien.

Den återvinningsbara flaskan har en totalvikt på mindre än 16 gram och består av 85 procent FSC-certifierat papper och 15 procent HDPE-barriär. Förpackningen finns tillgänglig i storlekar om 500- och 300 milliliter och förväntas nå konsumenterna i stor skala under början av 2025.

– Vi har redan startat produktionen och förväntar oss att se dessa flaskor i konsumenternas händer i början av 2025. Jag är glad över att vi kan erbjuda den här lösningen, inte som ett koncept, utan som en ny förpackningsverklighet, säger Michael Michelsen, commecial director på Paboco.

Paboco kommer att tillämpa de tekniska och designmässiga lärdomarna från kombinationen av pappersflaskor och kapsyler inom Pioneer Community, en grupp företag som var först med att stödja pappersflaskor.
Ett av företagen som arbetar med både Paboco och Blue Ocean Closures är The Absolut Group.

– Lanseringen markerar en viktig milstolpe inom hållbara förpackningar, och vi ser fram emot att dra lärdom av den när vi fortsätter vårt branschöverskridande arbete med att driva hållbar innovation och utöka vår portfölj av förpackningsmaterial, säger Elin Furelid, director future of packaging på The Absolute Group.

Pappersflaskan kommer även att visas på Scanpack i Göteborg den 22-25 oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078