23948sdkhjf

Banbrytande innovationer inom torrformad fiber – Hallå där, Sara Fransson!

21 november samlas förpackningsbranschen på nytt i Malmö för konferensen Pack Point Nordic. En av talarna där är Sara Fransson, marknadsutvecklare vid Pulpac.

Vad kommer du att presentera på Pack Point Nordic?

Pulpac kommer att visa upp de senaste innovationerna inom Dry Molded Fiber och andra nyheter som presenterats den senaste tiden. Det är mycket som händer i förpackningsvärlden, inte minst inom torrformning, och vi har många produkter och affärsmöjligheter som kan komplettera och stärka förpackningsföretags erbjudanden, både i Sverige men självklart också internationellt.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Vi jobbar alltid mot den ganska stora utmaningen att ersätta engångsplast inom de områden det är relevant. Det finns fortfarande väldigt mycket onödig plast i omlopp runt om i världen och vi ser självklart en möjlighet att ersätta denna med ett mer hållbart alternativ. Det finns stora möjligheter som förpackningsföretag att ställa om sin produktion för att ha förpackningar som passar inom de ramar som nya lagkrav och regleringar kräver.

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?

Dry Molded Fiber är en resurseffektiv teknologi för förpackningar. Fiber är en förnybar råvara och de produkter som tillverkas med teknologin går enkelt att återvinna. Det finns redan väl etablerade återvinningssystem för pappers- och fiberförpackningar och framförallt i Europa är vi väldigt bra på att återvinna fiber. Att ge konsumenterna möjlighet att återvinna sina förpackningar på ett enkelt och effektivt sätt tror vi är en nyckel till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet. Att Dry Molded Fiber som teknik inte heller använder stora mängder vatten i produktion ser vi också som en stor miljöfördel när det kommer till tillverkningen av produkter.

Beskriv dina förväntningar på konferensen.

Vi hoppas träffa många härliga kontakter och kunder från förpackningsvärlden i Sverige. Att mötas, prata och kunna visa produkter live är alltid väldigt värdefullt. Vi ser fram emot att prata om hållbara engångsalternativ och resurseffektiva förpackningar! Agendan för dagen ser mycket intressant ut och vi ser fram emot att lyssna till många talare med intressant kunskap om vägen framåt för en hållbar förpackningsbransch.

Tack Sara Fransson!

Mer info om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Artikeln är en del av vårt tema om Pack Point Nordic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109