23948sdkhjf

Pappersbaserad kaffeburk sneglar på traditionerna

Lätta kaffeburkar i 95 procent papper med fiberbaserad botten. Det är ett av förpackningsföretaget Sonocos senaste tillskott som lanseras i Europa.

Att kaffe säljs i metallburkar är något som många generationer fått erfara. På senare år har dock konsumenterna fått lära sig att kaffe förpackas i vakuumförpackningar istället.

Sonoco håller dock fast vid burkar och har nu utvecklat ett sortiment med återvinningsbara pappersburkar för Nestlés kaffeprodukter.
Burkarna innehåller 95 procent papper där den konventionella metallbottnen ersatts med en fiberbaserad botten.

Enligt leverantören erbjuder den återvinningsbara pappersburken inte bara praktiska fördelar som lättviktsdesign för enkel hantering och transport. Den spelar också en avgörande roll för att skydda produkten samtidigt som den har samma höga barriäregenskaper som den traditionella metallburken.

– Vi är stolta över att ha bidragit till den här senaste innovationen på kaffemarknaden, en ny återvinningsbar pappersburk med medelhöga till höga barriäregenskaper. Den här lösningen är ett viktigt steg mot mer hållbara förpackningar, säger Sean Cairns, president global RPC på Sonoco.

Den nya pappersburken ingår i Sonocos EnviroCan Paper Bottom-sortimentet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078