23948sdkhjf

Hitta rätt förpackningslösning – Hallå där, Eva Liv från Afry

När förpackningsbranschen än en gång samlas i Malmö för Pack Point Nordic 21 november är ett av partnerföretagen på plats konsultföretaget Afry, där vi talar med Eva Liv, section manager, supply chain & packaging development.

Vad kommer ni presentera?

I Afrys monter har man möjlighet att träffa våra kunniga förpackningskonsulter, som besitter erfarenheter från olika branscher och förpackningstyper. Oavsett projektets storlek eller komplexitet ser vi till att hållbarhet och cirkulära förpackningar finns på agendan. Vi ser fram emot att diskutera hur vi kan bidra till en mer hållbar framtid tillsammans. Kom gärna förbi och prata med oss!

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

Våra kunder har olika förutsättningar och ställs inför en rad utmaningar när det kommer till hållbarhet. En gemensam faktor, som många lyfter, är hur kommande lagstiftningar kan påverka deras verksamhet och förpackningsstrategier. Det kan vara svårt att navigera i regelverken, och därför är det viktigt att ha rätt stöd.

Afry kan hjälpa till att analysera vilka krav som kan komma att ställas och hur man bäst kan anpassa sig. Vi erbjuder expertis för att identifiera möjligheter som kan uppstå genom ett mer harmoniserat EU när det gäller förpackningar. Vårt mål är att arbeta tillsammans för att utveckla strategier som inte bara uppfyller lagkraven, utan också bidrar till en mer hållbar och cirkulär ekonomi.

Genom att samarbeta kan vi tillsammans hitta lösningar som gynnar både verksamheterna och miljön. Vi ser fram emot att diskutera hur vi kan stödja företag i denna viktiga resa mot hållbarhet.

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet?

Vi kan hjälpa till att optimera förpackningar för att göra dem mer hållbara på flera olika plan. Vi kan guida i materialval som främjar förbättrad återvinning och cirkularitet. Vi arbetar också med förpackningskonstruktion för att underlätta återvinning och erbjuder produktionsoptimering för minskat svinn och logistikoptimering för att reducera transportförluster. Våra konsulter besitter en bred kunskap om förpackningar och samarbetar med andra avdelningar på Afry, till exempel inom hållbarhet och livscykelanalys (LCA) för att ge kunden bästa möjliga resultat. Tillsammans kan vi skapa effektiva och hållbara lösningar.

Beskriv era förväntningar på konferensen?

Vi ser verkligen fram emot att lyssna på alla talare och paneldiskussioner. Det kommer att bli en fantastisk möjlighet att hämta ny kunskap och inspiration från branschen. Dessutom ser vi fram emot att nätverka och träffa likasinnade, vilket ger oss chansen att utbyta erfarenheter och diskutera gemensamma utmaningar och möjligheter. Vi är också intresserade av att upptäcka nya möjligheter för framtida samarbeten, där vi tillsammans kan arbeta mot en hållbar framtid för våra förpackningar.

Tack Eva Liv!

Mer info om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Artikeln är en del av vårt tema om Pack Point Nordic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064