23948sdkhjf

Ny e-handelsförpackning – skydd från start till mål utan plast

Tillsammans med förpackningsexperter från Amazon har pappersleverantören Mondi utvecklat en helt ny pappersbaserad förpackning för e-handel som eliminerar behovet av bubbelinlägg i plast.

Förpackningsserien, som kallas Protective Mailers, är tillverkad av Mondi's starka men lätta kraftpapper och ett så kallat open-flute-material.

Den flexibla designen gör det möjligt att anpassa flutingen efter produktens behov, vilket skyddar och förhindrar att produkterna flyttar sig inuti försändelsen under transport.

– E-handelskunderna letar ständigt efter skyddande och hållbara förpackningar som gör att deras produkter kan levereras säkert till konsumenterna. Den här lösningen kan hantera alla produkter, både ömtåliga och skrymmande, från småelektronik till böcker, modeaccessoarer och mycket mer, säger Nedim Nisic, e-commerce director på Mondi Group.

Förpackningsserien finns i standardstorlekar och anpassningsbara storlekar. Höjden kan justeras för att passa storleken på innehållet, vilket minskar den genomsnittliga paketdimensionen, optimerar materialanvändningen och bidrar till lägre fraktkostnader.

Den uppges även ha god tryckbarhet som gör det möjligt att lägga till och anpassa varumärkesprofilering och design på varje försändelse.

– Amazon slutade använda traditionella vadderade kuvert med bubbelplast i Europa för flera år sedan och det var en utmaning att utveckla lätta, flexibla och helt återvinningsbara pappersförpackningar som ger samma skydd. Men dessa kuvert är lätta att packa, enkla för kunderna att återvinna hemma och möjliggör skadefria leveranser, säger Thais Blumer, European head of sustainable packaging på Amazon i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141