23948sdkhjf

Stora Enso stuvar om i sina svenska wellpappfabriker

Stora Ensos anläggningar i Jönköping och Skene får ett välkommet tillskott på 130 miljoner kronor som ska säkerställa papperskoncernens långsiktiga lönsamhet.

Genom investeringarna kan anläggningen i Jönköpings överta produktionsvolymen från Vikingstad och samtidigt öka den nuvarande maskineffektiviteten. Investeringarna kommer också att möjliggöra produktion av tyngre kvaliteter i Skene och därmed bredda produktutbudet, enligt Stora Enso.

– Med dessa investeringar i nya maskiner är vi bättre positionerade för att möta våra kunders behov av förnybara förpackningslösningar. Det skapar rätt förutsättningar för att stärka både vår konkurrenskraft och vår lönsamhet, kommenterar Thomas Sundling, Sverigechef för Stora Enso Packaging i ett pressmeddelande.

Företaget har under sommaren flyttat konverteringsutrustning från Jönköping till Skene, och påbörjat installation av ny konverteringsutrustning i Jönköping. Under andra halvåret 2025 kommer ett nytt wellverk att installeras i Skene.

Investeringen förväntas skapa ytterligare 10–15 arbetstillfällen.

I början av 2024 meddelade papperskoncernen avsikten att lägga ner sin wellpapp-produktion i Vikingstad. Förhandlingarna är avslutade och fabriken kommer att stängas i slutet av november 2024.

I konverteringsanläggningarna i Skene och Jönköping utvecklas konsumentförpackningar, transportförpackningar och displayförpackningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078