23948sdkhjf

Cirkulär ekonomi med pantappen Bower: Hallå där, Suwar Mert

21 november är det dags för Pack Point Nordic i Malmö, där en av talarna är Bowers grundare Suwar Mert.

Vad kommer du att presentera på Pack Point Nordic?

Jag kommer att presentera Bower, en innovativ app som hjälper konsumenter att belönas för att sortera sina förpackningar korrekt. Genom Bower kan vi öka insamlingsgraden och samtidigt erbjuda mervärde till både varumärken och konsumenter genom lojalitetsprogram och data-insikter. Vi tror på att koppla förpackningar till en digital pantlösning som driver hållbarhet och cirkulär ekonomi framåt.

Vilka utmaningar och möjligheter ser du framför dig?

En stor utmaning inom förpackningsområdet är att allt för små mängder av förpackningarna sorteras och samlas in idag, trots de höga målen som är satta till 2030. Samtidigt ser vi en enorm möjlighet i att engagera konsumenter och varumärken genom belöningssystem för korrekt sortering. Genom ökad synlighet på marknaden och att utnyttja digitaliseringen, kan vi hjälpa varumärken att både öka insamlingen av deras förpackningar och öka försäljningen på ett hållbart sätt.

Hur vill ni bidra till ökad hållbarhet inom förpackningsområdet?

Vi vill bidra genom att göra sorteringen till en naturlig och belönande del av konsumenternas vardag. Bower kopplar digitala incitament till varje förpackning, vilket inte bara ökar återvinningsgraden utan även bidrar till minskade CO2-utsläpp. Genom våra partnerskap med varumärken skapar vi också medvetenhet kring hållbarhet och ger konsumenter konkreta belöningar som driver beteendeförändringar.

Beskriv dina förväntningar på konferensen. 

Jag ser fram emot att lyssna på alla paneldiskussioner som tar upp många viktiga ämnen och att träffa ledare inom förpackningsindustrin och utbyta idéer om hur vi tillsammans kan skapa en mer hållbar framtid. Min förväntning är att belysa de lösningar som redan finns, såsom digitala pantsystem, och inspirera fler varumärken att ansluta sig till en cirkulär ekonomi. Jag hoppas också på att skapa nya samarbeten som kan accelerera förändringen mot mer hållbara förpackningar.

Tack Suwar Mert!

Mer info om konferensen och anmälan hittar du på den här länken.

Artikeln är en del av vårt tema om Pack Point Nordic.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.124