23948sdkhjf

Mondi hållbarhetsutvecklar – 95 procent certifierat

Pappers- och förpackningskoncernen Mondi fokuserar på hållbarhet och byter ut en del av sortimentet till PEFC- och FSC-certifierade baspapperskällor.

Det är sortimentet av bakpapper och extruderingslösningarna som nu till 95 procent kommer från certifierade spårbara papperskällor och från inköp från skogar som sköts på ett ansvarsfullt sätt.

”Alla inblandade parter har åtagit sig att producera papper från ansvarsfulla källor”, skriver Mondi i ett pressmeddelande.

Detta beskrivs som ytterligare ett steg mot ansvarsfulla inköp och transparens i leveranskedjan och speglar också Mondis pågående åtagande att utveckla lösningar som är hållbara genom sin design och som hjälper kunderna att uppnå sina hållbarhetsmål, enligt företaget.

– Som en del av våra MAP2030-mål har vi åtagit oss att arbeta med cirkulära förpacknings- och papperslösningar och att vidta åtgärder mot klimatförändringarna. Att erbjuda en produktportfölj tillverkad av certifierat papper är en del av detta åtagande. Det här steget hjälper oss också att förbättra vårt utbud av bakpapper och extruderingslösningar, säger Jurgen Van der Donck, business development director för functional paper and films på Mondi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.407