23948sdkhjf
Annons

Nordisk plastindustri förenas i paneldebatt

Hela Nordens plastindustri förenas på Plastteknik Nordic 2019 den 8 - 9:e maj, i syfte att blicka framåt mot en stärkt framtid för plasten inom ramarna för den globala hållbarhetsagendan.

Frågor som lyfts fram under panelen är minimering av avfall, hur det görs möjligt av använda uttjänta produkter vid materialåtervinning. Andra aktuella frågor är man säkerställer adekvat utbildning för att ge industrin och dess intressenter den nödvändiga kompetensen. Debatten ska lyfta fram frågorna ur ett nordiskt perspektiv, genom konkreta exempel på vad som redan görs.

– Förnuft och känsla ger ofta helt olika svar. Det gäller inte minst plastdebatten. Vår del av Norden är en av de hetaste regionerna i Europa, när det gäller plast och återvinning. Plastteknik Nordic erbjuder en enastående möjlighet att spetsa din kunskap och få nya perspektiv. Ovärderligt för dig som vill ligga steget före, säger Per-Stefan Gersbro, moderator i paneldebatten

Efterfrågan på återvunnen plast ökar och det märks tydligt både bland utställare och i årets seminarieprogram. I Sverige finns ett stort engagemang och många tillverkande företag, så som Volvo Cars och IKEA. Dessa finns på plats för att presentera exempel på hur ny plast kan ersättas med återvunnen plast i tillverkningen.

Bland annat visar Volvo Cars upp den specialbyggda XC60, som består av 25 % återvunnen plast och är en del av Volvo Cars ambition att varje ny bil år 2025 ska bestå av 25 % återvunnet material.

– Det känns som ett viktigt steg för mötesplatsen att för första gången samla ledarna för svensk, dansk, norsk och finsk plastindustri på scenen i en debatt; en milstolpe för Plastteknik Nordic, säger Charlotta Nordenfelt, projektledare för mässan.

Nordisk plastindustri står samlad den 8 - 9:e maj men trots att det i första hand är en nordisk mässa så kommer företag från hela världen att ställa ut, bland annat från Storbritannien, Tyskland, Nederländerna och Portugal, vilket även avspeglas i det internationella seminarieprogrammet.

Kommentera en artikel
Annons
Annons
Utvalda artiklar

    Nyhetsbrev

    Sänd till en kollega

    0.966