23948sdkhjf

AR Packaging förvärvar Nampak i Nigeria

AR Packaging Group AB köper Nampak Limiteds verksamhet i Nigeria, Nampak Cartons Nigeria Limited, som producerar kartongförpackningar för tobak, livsmedel och andra konsumentvaror.

Nampak Cartons Nigeria är ett av de ledande kartongförpackningsbolagen i Nigeria. Företaget betjänar en bred marknad av främst multinationella kunder inom tobaks- och livsmedelssektorn från sin produktionsanläggning i Ibadan, Oyo State. För närvarande sysselsätter företaget ca 200 anställda. Företaget grundades 2004 av Nampak Limited, ett afrikanskt förpackningsföretag listat på börsen i Johannesburg, Sydafrika, med över 45 anläggningar i olika delar av världen.

– Med förvärvet av Nampak Cartons Nigeria har vi tagit ett viktigt första steg mot att skapa ett avtryck på den afrikanska marknaden. Vi är mycket glada över att ha hittat en kompetent partner för våra globala tillväxtambitioner, och vi kommer nu kunna betjäna vår multinationella kundbas på tre kontinenter. Tillsammans med den erfarna ledningsgruppen i Nampak Cartons Nigeria är vi övertygade om att vi kommer att kunna åstadkomma verkliga tillväxtmöjligheter i Nigeria och i vidare utsträckning i Afrika, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för AR Packaging.

Förvärvet är föremål för vanliga avtalsvillkor, inklusive lokala myndighetsgodkännanden. Parterna har kommit överens om att inga finansiella detaljer om affären kommer att offentliggöras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093