23948sdkhjf

Svegro går mot papper

Svegro fortsätter minska på plast i sina förpackningar till förmån för papper, och relanserar nu den svenskodlade delikatesspotatisen i förnybar förpackning med ny design. Lanseringen är en del i ett större hållbarhetsarbete som lett till att ca 95 procent av alla Svegros potatisförpackningar idag består av papper. Ambitionen är att på sikt ersätta samtliga plastförpackningar inom potatissortimentet med varianter i papper.

Potatis är en älskad knöl som funnits i Sverige ända sedan 1600-talet och idag äter vi svenskar i snitt 50 kg potatis per person och år. För att ta hand om potatisen på bästa sätt är förvaringsmiljön viktig.

Svegros nya potatispåse är gjord för att gynna både miljön och potatisens hållbarhe. Förpackningen skapar en mörk och luftig miljö som ökar potatisens livslängd och kvalitet, och bidrar därmed till att minska risken för matsvinn.

– Som en ledande aktör inom potatiskategorin ser vi det som självklart att driva på utvecklingen och våra kollegor i branschen mot hållbara förpackningsalternativ. Utöver förpackningsarbetet ser vi även över produktionen i stort för att kunna minska vårt klimatavtryck. Det är en resa som tar tid, och dessa nya förpackningar är ytterligare ett stort steg på vägen, säger Helena Olin, marknadschef på Svegro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078