23948sdkhjf

Eson Pac satsar på on demand

Som ett led i att öka tillgängligheten och öka servicen för sina kunder i läkemedelsindustrin har Eson Pac investerat i den digitala offsetpressen HP Indigo 30000, utvecklad för tryck av kartong i B2-format.

Med satsningen uppnår Eson Pac ett flertal effektivitetsvinster genom att automatisera och digitalisera produktionsprocessen.

– För att ha rätt förutsättningar i framtiden och kunna utveckla vårt on demand-koncept så var det nödvändigt med investeringar, berättar Niklas Bengtsson, försäljningsdirektör på Eson Pac.

– Vi har sedan många år digitala tryckpressar för etiketter och bruksanvisningar och vi adderar nu ytterligare en digital tryckpress, en HP Indigo 30000, för tryckning på kartong. Med den ökar vi vår konkurrenskraft i produktsegment kartongförpackningar, fortsätter Niklas Bengtsson.

Den nya tryckpressen, som Visutech levererar och installerar efter sommaren, är utrustad med sju färgverk som öppnar möjligheter för en färgrymd utöver det vanliga. De sju färgverken kommer Eson Pac att använda till att trycka med HP IndiChrome Plus, vilket innebär CMYK-färgerna plus Orange, Violett och Grönt.

– HP Indigo är den enda leverantör som erbjuder digitala 7-färgspressar med en Pantonelicensierad lösning för simulering av PMS-färger direkt i pressen. Med HP IndiChrome är enkelt att uppfylla de flesta varumärkens behov av PMSfärger, berättar Johan Gustafsson från Visutech.


Med HP Indigos flytande ElectroInk-teknik erhålls en unik digital offsetprocess i minst samma höga kvalitet som konventionellt offsettryck, så att de båda teknikerna kan användas växelvis utan någon upplevd skillnad. HP Indigo 30000 trycker dessutom i format som är helt kompatibelt med konventionell offset och efterbehandling.


Att kunna erbjuda sina kunder förpackningar där kunden inte upplever någon skillnad på produkten om den är från den digitala produktionen som från den konventionella var avgörande för Eson Pac i valet av ny tryckpress.

En annan viktig faktor för Eson Pac var tryckpressens säkerhetsfunktioner. Med HP Indigo 30000 finns möjlighet att trycka säkerhetstryck med mikrotext på läkemedelsförpackningarna, för att skydda mot förfalskningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079