23948sdkhjf

Iggesund Paperboard varslar 150

Kartongtillverkaren Iggesund Paperboard varslar 150 anställda som ett led i att säkerställa en effektiv verksamhet och långsiktig lönsamhet vid Iggesunds bruk. Varslet är en del i ett effektiviseringspaket som syftar till att öka produktionskapaciteten och minska kostnaderna för verksamheten.

Det skriver företaget som ingår i Holmen-koncernen i ett pressmeddelande. Lokala förhandlingar med berörda personalorganisationer har påbörjats och målet är att personalreduktionen ska vara genomförd innan årets slut.

– Vi har en stark ställning på den globala kartongmarknaden men vi måste proaktivt arbeta med att behålla vår konkurrenskraft. Som ett led i det förbereder vi en ökning av produktionskapaciteten med cirka 100 000 ton och kommer nu även att göra en översyn av organisationen i syfte att säkerställa en effektiv verksamhet och en långsiktig lönsamhet för Iggesunds bruk, säger Daniel Peltonen, VD för Iggesund Paperboard.

Enligt uppgift aviserade bolaget kostnadsbesparingar redan i den senaste kvartalsrapporten då resultatet var sämre än väntat. Hur mycket bolaget väntas spara på effektiviseringspaketet är oklart och beroende av de pågående förhandlingar med personalorganisationerna, som väntas vara klara om två veckor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078