23948sdkhjf

Smurfit Kappa väljer EFI för digitaltryck

En av världens ledande förpackningstillverkare, särskilt wellpappförpackningar, Smurfit Kappa, väljer EFI som sim samarbetspartner för digitaltryck. EFIs digitalpress Nozomi C18000 single-pass LED med bläckstråleteknik utvecklad för färgtryck på wellpappförpackningar installeras på en av Smurfit Kappas produktionsenheter i Spanien.

Som en följd av partnerskapet kommer Smurfit Kappa att skapa smidigare och mer effektiva processer för att leverera färdiga förpackningar av hög kvalitet till sina kunder för maximal fördel för kundernas varumärken i butiksmiljön, heter det i Smurfit Kappas pressmeddelande.

– Partnerskapet mellan EFI och Smurfit Kappa inom digitalt wellpapptryck återspeglar ett seriöst åtagande att erbjuda de bästa förpackningslösningarna, säger Ignacio Sevillano, VD för Smurfit Kappa i Spanien, Portugal och Marocko.

– Vår förmåga att producera tryck av hög kvalitet i stora volymer med Nozomi-pressen betyder att våra kunder kan etablera bättre strategier för leveranskedjan och vara mer kreativa genom att producera flera modeller som kan hjälpa våra kunder att sälja mer produkter och minska tiden till marknaden, samtidigt som man använder en smidigare, mer hållbar förpackningsprocess.

Den nya pressen är planerad att installeras i maj på en av Smurfit Kappas anläggningar i Spanien, en anläggning som idag tillverkar ett brett utbud av wellpapplådor och brickor, inklusive displayfärdiga förpackningar för handeln som kräver hög bildkvalitet i fyrfärg.

– Nozomi-pressen, med sin avancerade gråskaleåtergivningskapacitet och snabba körhastighet, upp till 75 meter per minut, erbjuder de kritiska möjligheter Smurfit Kappa behöver för att kunna erbjuda sina kunder korta- till medellånga serier och komplexa variabla jobb som är för kostsamma att producera i efterbearbetning med analogt flexotryck eller kaschera i offset. EFI Nozomi C18000 blir den fjärde digitala tryckpressen inom Smurfit Kappa i Spanien, Portugal och Marocko, säger Ignacio Sevillano.

Smurfit Kappa-anläggningen som installerar Nozomi-pressen använder idag sexfärgs analogt tryck på enkelwell B, C, E och dubbelwell i kvaliterna B/C och C/E. Den nya 1,8 meter breda Nozomi-pressen trycker i sex färger plus vit och kan köra samma kvaliteter av enkel- och dubbelwell som företaget idag använder och i full hastighet.

Smurfit Kappas nya press eliminerar många av de utmaningar som är förknippade med produktion av digitaltryckt wellpapp. Produktionshastigheten är snabb, upp till 10 000 ark 89x89 cm, två upp, per timme. Pressen har exakt färgreproduktion av varumärkesfärger med sexfärgs bildbehandling plus vit, i upplösningar upp till 360x720 dpi. Pressen har ett mycket snabbt arbetsflöde - ett EFI Fiery NZ-1000 högpresterande digitalt gränssnitt (DFE) som ger en effektiv och korrekt jobb-behandling för att snabbt få jobb på pressen.

Pressen innehåller också ett fullt integrerat, programmerbart topp- och bottenmatningssystem som även hanterar medieseparation, hiss, transport och arkorientering vid fulla tryckhastigheter. Ett 100 % in-line bildkvalitetskontrollsystem på pressen kompenserar aktivt för fel på inkjetmunstycke, arkets position i pressen och övriga enhetlighetsfel för överlägsen bildkvalitet.

– Smurfit Kappa är redan en av de främsta innovatörerna inom förpackningar; med Nozomi-pressen kan företaget ännu en gång sätta standarden för hur konverterande wellpappindustri kan använda industriell bläckstråleteknik, säger José Luis Ramón Moreno, vice VD och koncernchef, EFI Industrial Printing.

– Flera Smurfit Kappa-enheter runt om i världen använder redan idag EFIs arbetsflödesprogram för sin wellpappkonvertering och vi är väldigt mycket glada över att förlänga vårt långsiktiga samarbete med den globala teknikledaren genom att erbjuda de olika fördelarna med vår ultimata höghastighets single-pass LED produktionsplattform.

Smurfit Kappa ingår partnerskap med EFI för att transformera produktion av wellpappprodukter till digitaltryck med Ultra-high speed Nozomi-plattformen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068