23948sdkhjf

SP Group förvärvar Nycopac

Danska SP Group A/S förvärvar Nycopac AB i Nyköping. SP Group är en ledande producent i Norden inom vakuumformade och formsprutade plastprodukter med en omsättning på över 2 miljarder svenska kronor.

SP Groups dotterföretag GIBO AS har sedan 4 år varit en leverantör till Nycopac. GIBO har producerat huvuddelen av de vakuumformade produkter Nycopac levererat i Sverige och internationellt. I och med förvärvet kan Nycopac erbjuda svensk och internationell industri nya förpackningslösningar baserade på SP Groups övriga material och produktionstekniker.

SP Groups Chief Executive Officer, Frank Gad säger;

– Förvärvet av Nycopac stöder tillväxten i SP Group. Vi tar över ett välskött och välpositionerat företag och är helt övertygade om att vi tillsammans kommer att dra nytta av vår erfarenhet på båda sidor inom FoU, produktion och försäljning av plastprodukter för att stärka vår konkurrenskraft och skapa en ännu starkare ställning globalt.


Nycopacs VD och grundare Gusten Bergmark kommenterar:

– Nycopac går mycket bra. Men, jag är övertygad om att vi kan bli mycket starkare som en del av SP Group, till fördel för både våra kunder och våra anställda. Tillsammans med våra anställda, ser jag verkligen fram emot att bli en del av en större och mycket konkurrenskraftig organisation.

Kort om Nycopac AB
Nycopac utvecklar och tillverkar:
– Transportemballage i plast, lådor, pallar, pallock, pallkragar m.m.
– Vakuumformade produkter för returanvändning
– Blisterförpackningar för returanvändning eller engångsbruk
– Bärare för rör, axlar och cylindrar.

Kunderna finns företrädesvis inom fordonsbranschen men även övriga verkstadsföretag, butikskedjor, medicintekniska företag och livsmedelsföretag finns i kundstocken. Produktportföljen innehåller både egenutvecklade standardprodukter och kundanpassade specialprodukter. Den beräknade omsättningen för det brutna verksamhetsåret 2017/18 är ca 32 miljoner SEK

Kort om SP Group A/S
SP Group A/S är noterade på NASDAQ OMX i Köpenhamn. Omsättningen 2017 uppgick till 1.874 miljoner DKR och EBITDA landade på 275 milj. DKR. Antalet anställda är ca 1.900. SP Group har produktion i följande länder:
– Vakuumformning i Danmark, Polen och Sverige. 2017 förvärvades Opido i Värnamo
– Formsprutning i Danmark och Polen
– Polyuretan och kompositproduktion i Danmark, Sverige, Lettland och USA
– Ytbeläggning i Danmark och Brasilien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079