23948sdkhjf

Två nya lättviktsmaterial

UPM Raflatac lanserar två nya etikettmaterial inom sin materialserie för lättviktsetiketter, PP Lite.

Dom nya etiketterna clear-on-clear PP FTC Lite och PP Solid White FTC Lite ger varumärkesägare inom kanske framförallt kosmetika och intim- och hygienprodukter två nya alternativ att ytterligare förbättra miljöindex på sina produkter, menar UPM Raflatac.

Produkter i PP Lite-sortimentet kombinerar en såväl tunnare och lättare framsida, limbeläggning som releaseliner, vilket optimerar råmaterialförbrukning och reducerar växhusgaser, förbrukning av energi och vatten, liksom minskar mängden avfall.

PP Solid White FTC Lite är en icke-pärliserande solid vit PP film som erbjuder en vit basfärg med pålitlig prestanda. PP Clear FTC Lite är en klar PP-film som kan användas i kombination med R704 lim och PET Line - release linr för att erbjuda en eftertraktad icke-etikett look, med hög prestanda i såväl konvertering som applicering.

Båda etikettmaterialen kan användas på såväl flexibla som styva förpackningsytor och styrkan hos PP Solid White FTC Lite gör den även lämplig för flerskiktsetiketter och peel-and-read. Båda materialen är godkända för kontakt med livsmedel.

– Vårt PP Lite-sortiment för etikettlösningar har välkomnats av kunder och hjälper varumärkesägare att uppnå sina hållbarhetsmål och skilja sina produkter i mängden samtidigt som de ökar effektiviteten och produktiviteten, säger Päivi Knihti, segmentchef, film, EMEIA, UPM Raflatac. Tillägget av clear-on-clear PP FTC Lite och PP Solid White FTC Lite till sortimentet ger ännu fler alternativ för varumärken att göra ett mer hållbart val.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109