Patenterar stapelbart tråg
Danska Færch Plast A/S har patenterat, enligt egen utsago, ett banbrytande tråg som har extremt bra staplingsförmåga. Den låga staplingshöjden gör hantering, förvaring och interna transporter betydligt effektivare för livsmedelsproducenter och minskar också trågens miljöpåverkan.
Jesper Emil Jensen, Sales Director North, Row & Marketing på Færch Plast säger:
– Vi är otroligt stolta över att vi igen kan erbjuda industrin en innovativ produkt, som vi nu också har patenterat. Lösningen innebär att trågen kan staplas tätare än tidigare. Följden av detta är att det nu får plats tre gånger så många tråg i samma stapel, kartong och behållare. Den låga staplingshöjden minskar också behovet av interna transporter och lagringsutrymme med 67%.
Konkret har Færch Plast ändrat trågdesignen så att den innehåller en sekundär försänkning på utsidan av tråget. Med ändringen har Færch Plast uppnått en minskad staplingshöjd från nuvarande standard på marknaden ca 5 mm till 1 mm. Även om Færch Plast har uppnått en signifikant lägre staplingshöjd, har den inte varit på bekostnad av trågets kvalitet eller funktionalitet, understryker man.
– Vi vet att det är avgörande för våra kunder att kvaliteten är i topp. Om du har en helt automatiserad produktion är det viktigt att undvika produktionsstopp. När trågen sitter tätt ska passformen vara exakt. Den patenterade trågdesignen säkerställer också att brickorna är enhetligt utformade, så att maskinerna kan skilja dem åt utan problem. Det ger en effektiv och lönsam tillverkningsprocess, säger Jesper Emil Jensen.
Eftersom det enskilda tråget är betydligt mindre, erhålls också ett antal miljöfördelar. Det är möjligt att minska mängden fraktat emballage därigenom också antal kilometer för transport och likaså behovet av lagringsutrymme. Detta innebär en direkt minskning av trågets totala miljöpåverkan med hela 67% på hela logistiken.
– Vi arbetar ständigt för att minimera miljöpåverkan av våra produkter, där som möjligt. Med den nya förpackningsdesignen har vi nått ännu ett viktigt steg för att säkerställa hållbarhet i värdekedjan, säger Jesper Emil Jensen.