23948sdkhjf

Flera europeiska leveranser för Lamina

Boråsbaserade Lamina System AB är en av Europas ledande tillverkare av maskiner för kaschering av tryckark, limning av lådor och displayer för grafisk branschen. Den senaste tiden har man gjort flera betydelsefulla installationer hos kunder i Europa.

I Storbritannien har Laminas agent Finishline Machinery, sålt ökad kascheringskapacitet till DS Smith-ägda Creo Retail Marketing som producerar skyltar för POS (Point of Sales) i handeln. Företaget som finns med produktionsenheter i London, Kent och Cambridgeshire, har köpt en semiautomatisk maskin för kaschering, 1620 SA från Lamina System.

Den ungerske konverteraren Edri Ltd, med säte i Budapest, har de senast åren expanderat kraftigt och sysselsätter idag nästan 30 personer. Företaget flyttade 2011 till större och modernare lokaler och har med växande kundbas installerat flera nya stansmaskiner samt flatbäddsskrivare HP FB 500 och HP Scitex 15500. För att öka kapaciteten i monteringsdelen har företaget nyligen installerat en Lamina Gluer 2200, 2 OP, 4 limpistoler och Fristående Arbetsstation 2016 WS.

– Vi är väldigt nöjda med de nya maskinerna, säger Géza Mágory, ägare. Utbildningen från Lamina var utmärkt och vi ser redan bra resultat från de två linjerna.

I Frankrike har Lamina installerat en helautomatiskt kascheringsmaskin hos Bignon SA. Det är ett familjeföretag baserat i Bobigny, nära Paris. Bignon grundades 1957 av farfar till nuvarande ägare, David Bignon. Företaget startade som ett bokbinderi, men övergick snart till stansning.

Bignon utvidgade sin kapacitet ytterligare genom att förvärva FCFP 2008, specialiserade på bigning, de veck som pressas in i kartong och andra styva material innan vikning. Kascheringsmaskinen 1416 416 FA 800/500 gör det möjligt för den franska efterbehandlingsspecialisten att väsentligt öka produktion av litolaminerade arbeten, särskilt för sina kunder på POS och förpackningsmarknaderna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078