23948sdkhjf

Omron invigde Nordic Automation Center

Automationsspecialisten Omron öppnade sitt nya Nordic Automation Center i Malmö i oktober. Det var en dag fylld med aktiviteter för att visa hur centret kan fungera som en gemensam plats för att testa teknik och dela kunskap. Anläggningen ger kunder från Sverige, Danmark, Norge och Finland tillgång till resurser inom teknik och konstruktion från en centraliserad plats. Premiären var fullsatt med nästan 80 gäster. Dagen började med ett välkomsttal av Håkan Nordkvist, VD för Omron i Norden, som förklarade tanken bakom centret.

– Som en del av vår i-Automation-strategi hjälper NAC tillverkare att förbereda sig för den digitala fabriken, säger Håkan Nordkvist.

– Centret utgör en särskild anläggning för att testa och demonstrera olika automatiseringslösningar för kunder i regionen. Den utgör en plats för aktiviteter inom communityn och vi var glada att få så mycket stöd från alla som har deltog i invigningen. Vi var tvungna att stänga registreringen tidigt för att evenemanget var så populärt. Men alla våra nordiska kunder och partners har gott om möjligheter att delta i kommande evenemang.

Det fanns flera talare under dagen. Bland dem gav Martin Brolin, Omron Sales Manager en presentation om HMI, human-machine interface. Det passade väl in i nästa föredrag om artificiell intelligens, som gavs av professor Anders Kofoed-Petersen, som är specialist inom AI. Professor Kofoed-Petersen har en ställning som Biträdande VD vid Alexandra-institutet (Danmark) och professor i artificiell intelligens vid Norges teknisk-naturvetenskapliga universitet (NTNU). Föredraget bjöd på många tankeställare och togs väl emot med kommentarer som ”han förklarade AI mycket konkret”.

Roger Merkel, Technical Manager på Omron i Norden introducerade sedan begreppet ”flexibel produktion”, vilket följdes av en demonstration av robotceller med en mobil robot som rör sig mellan dem. Andra visade serversystem, Sysmac och ett nytänkande inom vibrationsdämpning. Nytänkandet märks redan i hur robotens rörelser styrs, vilket visades genom att flytta ett glas fyllt med vatten och sedan tvärstanna, utan att spilla en droppe.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.472