Wellpapptråg bäst för frukten
Ny forskning från universitetet i Bologna har visat att wellpapptråg håller frukten färskare och säkrare än plastbackar i retursystem.
– Förutom att hålla frukten färsk i ytterligare tre dagar, och därmed drastiskt minska svinn och öka försäljningen, har wellpapptråg ett stort antal fördelar jämfört med plastbackar. Tack vare möjligheten med tryck i hög kvalitet, kan tråg i wellpapp kommunicera varumärket och vara en viktig del av ett företags marknadsföringsstrategi för att öka försäljningen, säger Barbro Berggren.
Forskningen, som leddes av professor Rosalba Lanciotti vid universitetet i Bologna på institutionen för jordbruks- och livsmedelsvetenskap, visade att tack vare minskad mikrobiell korskontaminering hade wellpapptråg en mycket god effekt på frukternas färskhet, doft, utseende och smak - alla viktiga faktorer för slutkonsumenten. Minskningen av mikrobiologisk kontaminering är dessutom en livsmedelssäkerhetsfråga och bidrar till att minska ett stort problem för detaljhandeln.