23948sdkhjf

Wellpapptråg bäst för frukten

Ny forskning från universitetet i Bologna har visat att wellpapptråg håller frukten färskare och säkrare än plastbackar i retursystem.
– Detta är den senaste slutsatsen som utan tvekan visar att wellpapp är bättre för både odlare och återförsäljare, säger Barbro Berggren, Marketing & Communication Director, DS Smith.

– Förutom att hålla frukten färsk i ytterligare tre dagar, och därmed drastiskt minska svinn och öka försäljningen, har wellpapptråg ett stort antal fördelar jämfört med plastbackar. Tack vare möjligheten med tryck i hög kvalitet, kan tråg i wellpapp kommunicera varumärket och vara en viktig del av ett företags marknadsföringsstrategi för att öka försäljningen, säger Barbro Berggren.

Forskningen, som leddes av professor Rosalba Lanciotti vid universitetet i Bologna på institutionen för jordbruks- och livsmedelsvetenskap, visade att tack vare minskad mikrobiell korskontaminering hade wellpapptråg en mycket god effekt på frukternas färskhet, doft, utseende och smak - alla viktiga faktorer för slutkonsumenten. Minskningen av mikrobiologisk kontaminering är dessutom en livsmedelssäkerhetsfråga och bidrar till att minska ett stort problem för detaljhandeln.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063