23948sdkhjf

Hallå där!

Karin Grönskog, Förpackningsutvecklare på Axfood, som ska tala på konferensen ”Livsmedelsförpackningar i fokus” den 12 maj i Stockholm. Vad ska du prata om på Livsmedelsförpackningar?


Jag ska främst ta upp hur vi som producerar och säljer livsmedel kan öka vår transparens gentemot konsumenterna. Konsumenterna är idag väldigt medvetna och pålästa och kräver svar. Generellt har konsumenternas tillit till större företag minskat. Vi måste verkligen visa mer nu än förut, framförallt i handling och inte bara i ord, vad vi gör för att våra förpackningar lever upp till kraven på en hållbar framtid. Hur vi måste fortsätta att utveckla material, lacker och barriärer. Jag vill också passa på att lyfta frågan vad vi branschgemensamt kan göra för att möta dessa utmaningar.

Vad gör man som förpackningsutvecklare på Axfood?

Som förpackningsutvecklare är jag lite av spindeln i nätet mellan inköp, kvalitet och leverantörer. I botten ligger vårt hållbarhetsarbete till grund för våra val av t ex material, konstruktioner och hur vi ska optimera våra transporter och förpackningar. Kostnadseffektivitet och miljöarbete går ofta hand i hand, men inte alltid. FSC är en viktig fråga för oss när vi väljer material.

Hur blir man förpackningsutvecklare?

Man skaffar sig en gedigen yrkesutbildning som förpackningsdesigner på t ex Nackademin som jag gjorde. Jag valde sedan en tydlig inriktning mot hållbarhetsarbete och konstruktion. Det är en inriktning som gjort att jag kommit att jobba mer med förpackningar ur ett helhetsperspektiv. I mitt dagliga arbete konstruerar och designar jag inte förpackningar, men kommer ofta med synpunkter på detaljer som t ex öppningsfunktioner, fyllnadsgrad och val av lacker.

Är det viktigt med en konferens om förpackningar?

Ja, det tycker jag. Det är viktigt att det finns ett forum för oss livsmedelsägare och leverantörer att samlas på där vi kan diskutera branschgemensamma frågor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109