Publiken har sagt sitt
Vinnaren av Public Choice Award i Stora Ensos designtävling Recreate Packaging 2016 är en elegant chokladask inspirerad av Bermudatriangeln designad av studenter från Beuth University i Berlin.
Tävlingen samlade i år hela 157 bidrag, ett nytt rekord. Elva bidrag har kvalificerat sig i tävlingens studentkategori och fem i proffskategorin för jurybedömning under finalen i New York i maj 2016.
Vinnarna i de två kategorierna kommer att väljas av en jury som består av välkända designers och experter från olika parfym-, champagne- och chokladvarumärken samt Jari Latvanen, divisionschef för Consumer Board, Stora Enso och juryns ordförande. Vinnarna presenteras i samband med Luxe Pack New York den 11 maj.
De fem finalisterna i proffskategorin är:
ChocBook Enso & Stora av Uwe Melichar från Factor samt Andra Teibaha och Girts Strumpmanis från Brandbox (Tyskland/Lettland)
Trianguli av Magdalena Piehl and Johan Berglund, Studio Piehl (Sverige)
Choco Block av Khushboo Mehta (Indien/Italien)
Pivert Champagne av Gafs Kartong (Sverige)
Alpine Milk Chocolate av Martin Sombathy, Joya LLC (USA)
De elva finalisterna i studentkategorin är:
Flowing Treasure av Lia Rebettge, Clemson University (USA)
Iroawase av Hiroko, Aalto-universitetet (Japan/Finland)
Perfume packaging av Aleksandra Szestowicka, Academy of Fine Arts in Gdansk (Polen)
The French Chocolate Trip av Georges, Strate (Frankrike)
Charlié dans la nature av Charlie Nyrjae och Kinna Anderson, Broby Grafiska (Sverige)
Packaging of the perfume av Karolina Lademann, Academy of Fine Arts in Gdansk (Polen)
Chrysalis av Duncan K. Anderson, Designinstitutet i Lahtis (Finland)
The Smip av Tero Huutola, Lapplands universitet (Finland)
Blå av Emil Shaw och Paul Mikkonen, Designinstitutet i Lahtis (Finland)
Advent Calendar - 24 Delicious Moments av Vanessa H, Beuth Hochschule (Tyskland)
The Pyramide av Malgorzata Malinowska, Academy of fine Arts in Gdansk (Polen)