23948sdkhjf

iFoodbag får eftertraktat EU-bidrag

iFoodbag som ska tala på konferensen Livsmedelsförpackningar i Fokus får ett stort bidrag från EU-kommissionen och Horisont 2020. Tack vare bärkassens innovativa teknik och den potentiella betydelsen för livsmedelsindustrin får iFoodbag ett finansiellt stöd på 1,7 miljoner euro under en tvåårsperiod.
Stöder betyder att företaget kommer att arbeta med en projektbudget på 2,5 miljoner euro för att utveckla en andra generationens bärkasse.

– Den unika bärkassen kan innebära stora besparingar för livsmedelsindustrin, säger Xavier Aubry, grundare av Zaz Ventures som har arbetat med att utforma bidragsansökan i samarbete med teamet på iFoodbag.

I november lanserade iFoodbag dess vattentåliga bärkasse som är utformad för att hålla livsmedel frysta och kylda i upp till 24 timmar. Nu tar det svenska företaget nästa steg ut i Europa för att presentera och vidareutveckla den unika produkten. Till sin hjälp har företaget en projektbudget på 2,5 miljoner euro efter att ha beviljats ett bidrag på 1,7 miljoner euro från Horisont 2020, EU-kommissionens ramprogram för forskning och innovation.

Målet med programmet är att arbeta med och stötta vetenskapliga genombrott som kan leda till nya möjligheter globalt för att förbättra människors liv – något som EU-kommissionen ser att iFoodbag har potentialen att göra.

– Det är väldigt stort att få det här bidraget då det bara är tre procent av alla ansökningar som beviljas. Det ger extra trovärdighet till företaget då det är ett väldigt selektivt program där bara de bästa av de bästa väljs ut, och det öppnar även nya dörrar. Det kan leda till framtida partners och investerare då EU-kommissionen utvecklar ett nätverk för iFoodbag och andra vinnare samt ger företaget support för att utvecklas framåt. Vi tror att iFoodbags koncept har potentialen att revolutionera matleveranser, säger Xavier Aubry, grundare av Zaz Ventures.

iFoodbag kommer nu att ha en fem gånger så stor budget för att ta fram generation två jämfört med ursprungsprodukten i vintras. Tanken är att den andra generationen av kassen ska bli ännu mer miljövänlig, hålla kylan ännu bättre och att kostnaderna ska sänkas ytterligare. Karl Fallgren, vd och grundare av iFoodbag, ska tala på konferensen Livsmedelsförpackningar i Fokus i Stockholm den 12 maj.



– Vår idé, vårt team och timingen är tre orsaker till att vi fick det här bidraget. Det här ligger helt rätt i tiden då EU-kommissionen tycker att det är viktigt att jobba med att skapa en hållbar värld, vilket ligger helt i linje med vad vi försöker åstadkomma med våra flexibla förpackningar. Med generation två jobbar vi vidare med saker som att bärkassen ska vara kostnadseffektiv, att fler ska kunna ha råd att handla online, med miljöaspekten och att minska såväl koldioxidutsläppen som matsvinnet. Det är naturligtvis väldigt glädjande och hedrande att få ett sådant kvitto på att vår teknik är bra och att vi ses som ett företag för framtiden, säger Karl Fallgren, vd och grundare av iFoodbag.

Livsmedelsförpackningar i Fokus arrangeras av tidningarna Packmarknaden och Livsmedel i Fokus. Läs mer på www.livsmedelsforpackningar.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062