Botten upp!
En skräddarsydd dessertförpackning som utvecklats av RPC Superfos för finska mejeriproducenten Valio Ltd har vunnit en WorldStar 2016.
Konsumenten tar bara bort den förseglande folien, vänder bägaren upp och ned och kramar botten ett par gånger. Detta gör att bägaren spricker på tre ställen och när luften kommer in glider pudding och frukt sås sakta ut på tallriken. Resultatet är en dekorativ serveringsklar dessert på tallrik och en visuellt aptitlig presentation för konsumenten.
Juhana Pilkama Packaging Development Manager på Valio Ltd säger:
– Vi är väldigt glada att vårt förpackning från RPC Superfos har vunnit en World Award 2016. Det är resultatet av ett dedikerat teams ansträngningar och det är ett erkännande som alla inblandade verkligen åtnjuter.
Valio Eila krämpudding i ready-to-go förpackning har varit en stor framgång. Enligt Valio Ltd har försäljningen överträffat förväntningarna.
– Det är viktigt att vara innovativ och serva kunderna på bästa möjliga sätt, säger Per Sollenby, Sales Director Food, RPC Superfos Region Nordic. Utmärkelsen visar att vi lever upp till den utmaningen och att RPC Superfos förpackning är ett exempel på internationell världsklass. Vi är alla mycket stolta.
WorldStar arrangeras av World Packaging Organisation (WPO). För att vinna en WorldStar måste man först ha vunnit en utmärkelse på nationell nivå, i Skandinavien het det en ScanStar. Vid årets juryarbete deltog representanter från 17 förpackningsorganisationer, alla medlemmar i WPO, som bedömde 293 förpackningar från 35 länder.