Ny packlinje hos Saltå Kvarn
Med en ny helautomatiserad packlinje ökar Saltå Kvarn nu kapaciteten och lägger ökat fokus på det värdeskapande arbetet i kvarnen. Arbetsmiljön blir bättre och medarbetarna har mer tid till det hantverksmässiga i produktionen.
– Vi satsar på det här för att kunna koncentrera oss på det vi är bra på, dvs skonsam och hantverksmässig matförädling. Nu kan vi lägga ännu mer tid på sådant som skapar mervärde, exempelvis rosta flingor och blanda müsli osv, samtidigt som vi får ökad kapacitet, säger kvarnchef Lisa Trolle.
I kvarnen produceras idag 78 spannmålsprodukter av olika slag i en total volym av 4500 ton per år. Den nya packlinjen är viktig för att kunna möta den kraftigt ökade efterfrågan på ekologiska matprodukter som Saltå Kvarn och övriga eko-Sverige idag upplever.
– Förpackningsprocessen har efter många års ökning i produktionen blivit en flaskhals. Viktigt är också att den nya packlinjen innebär bättre arbetsmiljö, bland annat genom att alla monotona lyft är borta.