23948sdkhjf

Kurs i köttpackning

Nofima arrangerar i samarbete med Emballasjeforeningen och Emballasjeforsk en utbildning i hur man packar kött. Fokus ligger på nya packmetoder, gasblandningar och förpackningsmaterial.
Endagskursen vänder sig till anställda i köttindustrin som arbetar med rött och vitt kött, leverantörer av förpackningsmaterial och förpackningsmaskiner samt anställda i livsmedelsbutiker och kvalitetsansvariga för kött. Kursen är praktiskt orienterad med föreläsningar, diskussioner och visning av förpackningsutrustning.

Exempel på ämnen som tas upp är:

Produktens färg och utseende

Lagringskapacitet och tillväxt av bakterier

Temperatur i kylkedjan

Ljusexponering i butiken

Fördelningen av packning mellan industri och detaljhandel

Hänsyn till konsumenters önskemål

Att kött och pålägg kastas på grund av missfärgning

Datum : 27. januar 2015

Tid : 09:30 – 15:30

Plats : Nofima i Ås, Norge

Detaljerat program för kursen kommer att vara klart omkring 1 december. Antalet deltagarplatser är begränsat. Avgift per deltagare: 2000 NOK

Anmälan görs på : https://www.deltager.no/kurs_i_pakking_av_kjot_januar_2015

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078