23948sdkhjf

Amadeus Frick årets Sous Vide-kock

Vinnaren i tävlingen Årets Sous Vide-kock, där maten lagas i sin förpackning, blev Amadeus Frick från Sofiero slottsrestaurang i Helsingborg. Efter en tuff final på restaurangexpo i Malmö tog han hem äran och första priset, en sprillans ny SMART-car.


Amadeus Frick - vinnare Årets Sous Vide-Kock tillsammans med Patrik Larsson och Håkan Emilsson Atria Foodservice.

Juryn var enig om vinnaren med motiveringen:

För ett gediget hantverk, höga smaker, balanserad presentation och stor respekt för råvaran. Vinnaren av årets sous vide kock 2014 har lockat fram det bästa ur både sig själv och vår Pork Brisket. ”

Vinnarrätten bestod av: Glaserad Pork Brisket, överkokt morot, sås på majrova och bondbönor. Därtill serverades en mandelpotatiskräm och persilje- och mejramsolja.

Vinnaren Amadeus Frick berättar att rätten är inspirerad av söndagsmiddagarna från hans barndom – med möra, överkokta, smakrika grönsaker. Dessa kombinerade han med mer moderna texturer och matlagningstekniker samt råvaror som han själv överraskats positivt av under den gångna säsongen.

Årets jury bestod av Rikard Nilsson – årets kock 1991, Pär Bergkvist – chefredaktör Restaurangvärlden & Magasin Måltid samt Per Dahlberg – Gastro i Helsingborg

Även de två andra tävlande, Daniel Pembert – Malmö mässrestauranger och Jacob Ker Lamb – Brasserie Le Rouge, gjorde en stark insats i tävlingen. Samtliga finalister fick en kniv från Global samt en kockrock från Segers.

Tävlingen arrangeras av Atria Foodservice med produkter från Lithells.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063