23948sdkhjf

Årets Sous Vide-finalister utsedda

För andra året i rad anordnar Atria Foodservice tävlingen Årets Sous Vide-kock som riktar sig till alla yrkesverksamma kockar. Under hösten har tävlingsbidrag skickats in där huvudråvaran har varit en produkt ur Lithells Sous Vide-sortiment. De bästa bidragen har valts ut och de tre finalisterna till finalen på Restaurangexpo den 29 januari i Malmö är nu utsedda.
Finalister 2014 är:

Amadeus Frick från Sofiero Slottsrestaurang, Helsingborg En rookie i tävlingssammanhang

Daniel Pembert från Malmö mässrestauranger Medlem i Skåne Kulinar, Semifinal i Årets kock 2005

Jacob ker Lamb från Brasserie Le Rouge Tredje plats i Årets unga kock 2011

– Det har varit ett hårt men roligt arbete att utse finalisterna utifrån fantastiskt kreativa och fint komponerade bidrag. Det känns tydligt att tävlingen börjar nå ut till fler kockar och att det finns ett stort intresse och engagemang kring att vara med, säger Håkan Emilsson, Aktivitets- och inspirationschef på Atria Foodservice



Finalen går av stapeln på Restaurangexpo, Malmömässan den 29 januari kl 10.00. Konferencier är Jesper Aspegren och en jury på plats utser en vinnare, som kan köra hem i en svart Smart Car. De tävlande startar med 10 minuters mellanrum och har 1 timme på sig att tillaga en rätt utifrån den än så länge hemliga varukorgen.

– Vi vill ha mycket publik som hejar fram finalisterna. Så varmt välkomna att besöka finalen. Då kan man även passa på att smaka på nyheterna i vårt Sous Vide sortiment i monter F 02, säger Maria Adolfsson, Produktchef på Atria Foodservice.

Om Sous vide

Sous vide innebär att köttet tillagas i sin förpackning, en vakuumpåse. Atria Foodservice var först med att introducera sous vide produkter på den svenska marknaden redan 1979. Idag innehåller sortimentet 32 olika fläsk-, nöt-, lamm- och viltprodukter. Den skonsamma tillagningen ger ett saftigt och mört kött och man får mindre svinn av vätska. Med sous vide produkter sparar man även såväl tid som energi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063