23948sdkhjf

Mindre giveaway i pastillfabriken

Ishida har levererat en ny doseringslinje med multiheadvåg till halspastill-tillverkaren Ricola AG Laufen i Schweiz. Ricola bad Ishida om en lösning som skulle minska antalet skadade produkter, eftersom pastillerna är sköra och lätt flisar sönder.
Varje pastill skärs av med glödtråd från en sträng av het sockermassa och får vid kylningen sitt karakteristiskt kantiga utseende. Både konsistens och utseende är speciella och mycket omtyckta, men de spröda bitarna kan lätt skadas i kontakten med andra pastiller eller metallytor. En Ricola örtpastill väger cirka 4,2 g.På den nya linjen transporteras produkterna längs ett transportband utrustat med ett sugsystem som tar bort produktdamm och produktflisor. Pastillerna förs sedan vidare upp till multiheadvågen med 12 våghuvuden. Ishidavågen är utformad med korta släppavstånd och utkaströret är uppdelat i sektioner för att inte pastillerna ska fara runt för mycket och gå sönder. De vägda produkterna passerar genom trattar och rännor till en speciell fyllningsstation från Itech, där burkarna anländer på en karusell och fylls två åt gången. De flyttas sedan vidare för förslutning och tryckning av batchdata.Produktionshastigheten för 100-gramsburkarna ligger på 140 förpackningar/minut, 250-gramsburkarna på 110 förpackningar / minut och 400-gramsburkarna på 90 förpackningar / minut. Enligt Ricola har den nya doseringslinjen inneburit en genomströmningsökning på 20 procent för samtliga förpackningsformat. Dessutom innebär den noggranna kontrollvägningen att andelen giveaway är mycket låg. För 250-gramsburkarna ligger t ex felmarginalen på bara 1,5 g - eller mindre än en tredjedel av vikten av en enda pastill!Driftstopp för rengöring var en viktig annan aspekt av den nya linjen för Ricola AG. Linjen uppfyller IP66 standard vilket gör det möjligt att bekvämt spola av maskinen utan att enskilda lösa delar först måste tas bort. En av de faktorer som gör detta möjligt är en, för Ishida unik, funktion där ett positivt tryck upprätthålls inuti vågen, vilket gör den vattentät.Ricola säger kvalitetsförbättringarna har uppfyllt alla förväntningar: betydligt färre pastiller går sönder och andelen "perfekta" pastiller per burk är högre än någonsin tidigare. Enligt företagets tekniska chef, Daniel Bhend har investeringen i bytet av förpackningslinje varit en framgång i alla avseenden med Ishida som totalleverantör.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063