Bakom idén och företaget ligger två unga entreprenörer Mehdi Akbarin och Pierre Alwani som har haft hjälp i företagssatsningen av Connect i Uppsala, ett investerarnätverk för nya företag. De fick göra en Språngbräda och presentera sin idé för investerare. Nu ett år senare rullas pizzaautomaterna ut på löpande band, framförallt i Storstockholmsregionen. Affärsidén har de hämtat från Italien där pizza-automater har funnits en länge tid.En som köpt en pizzaautomat är Nära dig butiken på Tackjärnsvägen i Bromma.– Utan en massa krångel har jag nu kompletterat mitt sortiment av varmmat och höjer då servicen till mina kunder. Jag vill att min butik ska vara en plats där kunden kommer för att det finns lite av det mesta och kan inhandla sitt behov. Dessutom ska det vara kul att komma in i Nära dig butiken i Bromma, säger butiksinnehavaren Gabriel.I automaten finns två olika sorters pizzor att välja av och sorterna byts allt efterhand. Priset på standardpizzan Capricciosa är 45 kronor. Andra pizzor kan vara några kronor dyrare. Pizzan är nästan lika stor som en vanlig pizza, ca 30 centimeter i diamter.– Pizzorna tillverkas i Sverige för att säkerställa kvalitet och smakupplevelse. Tillverkningen följer Livsmedelsverkets föreskrifter och med ett godkännande av Miljökontoret. Ingredienserna är när- och ekologiskt producerade av svenska aktörer, säger Mehdi Akbarin.– Tillagningen sker enligt “bakeoff” principen. Vilket betyder att de halvt tillagas och fryses ner för bästa möjliga smakupplevelse. Distributionen sker med frysbilar för hållbarhet och kvalitet.Automaterna kommer från Italien och går på vanlig enfas 220 volts strömuttag. Betalningen kan ske med mynt, sedlar, betalkort, företagskort eller till och med mobilen genom ett SMS.