Mylar Cook's filmer är speciellt utvecklade för beredning av livsmedel i höga temperaturer på upp till 218 grader C. Produkten tillagas i ugn eller i mikrovågsugn i sin förseglade förpackning. På grund av den förslutna processen bibehålls aromer, vitaminer, mineraler och saftighet under tillagningen.När ett visst tryck har uppnåtts, öppnas förpackningens förslutning av sig själv och maten bryns därefter i den öppna förpackningen. Tillagningstiden minskar med upp till 30 procent, vilket gör att Mylar Cook filmen bidrar till minskad energiförbrukning både i privata hem, restauranger och storkök Mylar Cook är en idealisk förpackningslösning för sous vide-applikationer.– Mylar Cook-konceptet är hittills unikt på marknaden. Vi är glada över samarbetsavtalet med DuPont Teijin Films och har redan har genomfört flera framgångsrika projekt med dem; till exempel med Tassal-gruppen, en stor australisk laxodlare, betonar Bernard Leveau på Multivac.I partnerskapet bidrar Multivac med sin ledande varmformningsteknik medan DuPont Teijin Films bidrar med sin unika kompetens inom kundanpassade varmformningsbara filmmaterial.Mylar Cook utvecklades ursprungligen för förpackning av livsmedel som innehåller protein (kött, fisk etc). Sedan dess har andra användningsområden tillkommit, som till exempel bageriförpackningar för degprodukter som sedan kan bakas direkt i ugn.Mylar Cook ger hög livsmedelssäkerhet. Man kommer inte i kontakt med rått köttet under matlagningen (no-touch koncept), vilket avsevärt minskar risken för korskontaminering. Rengöringstid och vattenförbrukning minskar också. Förpackningen är dessutom av hög kvalitet, svår att punktera och har starka förslutningar.