23948sdkhjf

Guldmedalj till Multivacs HPP-teknik

Högtrycksbehandling för förpackade livsmedel blir en allt viktigare teknik. Under de senaste åren har Multivac vidareutvecklat tekniken och för sin banbrytande utveckling tilldelas nu Multivac det internationella FoodTecAward 2012 på Anuga FoodTec i Köln. Ceremonin hålls den 27 mars på Kölns Kongresscenter. Packmarknaden kommer att finnas på plats och rapportera från mässan.Ny teknologi för längre hållbarhet på förpackade livsmedel prisas på Anuga FoodTec.
– Vi är mycket glada över utmärkelsen. FoodTec Award är ett fantastiskt erkännande av vårt arbete och visar att Multivac hör till de ledande leverantörerna inom detta segment, säger Tobias Richter, ansvarig för Multivacs HPP-division. En jury bestående av internationella representanter nominerade Multivacs HPP-teknik till utmärkelsen. FoodTec Awards arrangörer beskriver tekniken som en ”anmärkningsvärd innovation” i sin motivering. Med partnern Uhde Pressure Technologies har MULITVAC avsevärt drivit utvecklingen av HPP-processen framåt, och har flera patent inom detta område. För första gången kan man på ett säkert sätt högtrycksbehandla MAP-förpackade livsmedel, tack vare den den nya tekniken. I november i fjol upprättades ett testcenter på Multivacs huvudkontor i Wolfertsschwenden i Bayern för högterycksbehandling av förpackade livsmedel, där man hjälper kunderna att göra provpackningar. Utöver HPP-testanläggningen erbjuder Multivac ett brett utbud av tjänster i sitt Application Center. Högtrycksanläggningen kommer att vara en av Multivacs höjdpunkter under Anuga FoodTec 2012 i Köln där Multivacs monter, E025-D020, ligger i Hall 6.1. Packmarknaden kommer att rapportera från mässan på plats och i nr 3, ute den 8 mars, finns en föhandsrapport.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079