23948sdkhjf

Findus enportionsrätter byter namn till ”Dagens”

Findus byter namn på sitt sortiment av frysta lagade enportionsrätter. Findus Wärdshus blir Dagens och hela sortimentet av klassisk lagad mat, tidigare kallat Wärdshus och XL, moderniseras och förbättras med fokus på kvalitet och den goda smaken. Totalt tillför Findus åtta nya rätter och femton recept förbättras. Även förpackningarna förnyas.
Findus tar ett samlat grepp om sortimenten Wärdshus och XL som byter namn till Dagens respektive Dagens XL. På så vis stärks kopplingen till själva lunchtillfället. Uppgraderingen innebär en rad förbättringar och fokus ligger på goda klassiska recept i modern tappning, bra råvaror och en ännu godare smak.– Dagens bjuder på nya rätter med bland annat godare såser och helt kött, vilket många konsumenter efterfrågar. I flera rätter har vi även lagt till ingredienser som körsbärstomater eller en lingon- eller svartvinbärsklick. Flera rätter har fått godare biffar och panader, säger Lena Holmgren, kategorichef för färdiglagad mat på Findus.– En fantastisk nyhet är Fläskytterfilé med gräddsås och klyftpotatis, rödkål och äppelkompott. Fläskytterfilén symboliserar hela relanseringen. Det blir godare och mer av det goda!, säger Lena Holmgren.Findus är marknadsledare inom frysta lagade enportionsrätter (exkl pizza) med 40,2 % procent av marknaden. Findus sålde cirka 21,5 miljoner lagade frysta enportionsrätter, i Sverige senaste året. Samtidigt med namnbytet får förpackningarna ny design med igenkänning till det gamla konceptet Wärdshus genom den röda färgen. Dessutom intoduceras en ny ny tallrik som är betydligt mer stabil och enklare att hålla.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111