Torus Pak vald för ”Smaka på Västsverige”-rätter
Det är Torus Pak som får stå för förpackningen till de första rätterna som pryds med Lokalproducerat i Västs sigill ”Smaka på Västsverige”. Lokalproducerat i Väst som ställer ut på Café- och Fastfoodmässan i Göteborg den 13 och 14 september 2011 visar upp de nya rätterna tillsammans med Torus Pak.Finessen med Torus Pak är att förpackningen öppnas i botten så att maten lägger sig lika fint på tallriken som den legat i förpackningen.
– Det är ju tre saker; Lokala råvaror, bra lagad mat och så förpackningen. När vi såg det här förpackningssystemet så sa det bara klick, säger Rikard Brax på Lokalproducerat i Väst. Han menar också att principen med att minska mängden förpackningsmaterial genom Torus Paks ultratunna botten och att minska de långväga transporterna av råvaror är en bra matchning av värderingar och profil.Det ligger helt i linje med Torus Paks marknadstro att det är rätterna med högst kvalité avsedda som ett alternativ till god hemlagad husmanskost eller festmåltider som först låter sig förpackas i Torus Pak.– Producenterna av lokalproducerade rätter satsar på kvalité rakt igenom för att få fotfäste hos de kräsna middagskunderna, konstaterar Nicklas Olsson, Key Account Manager på Torus Pak, och ansvarig för samarbetet med Lokalproducerat i Väst. Det gäller inte minst valet av förpackningslösning, tillägger han.Torus Pak Nordic AB säljer och marknadsför det patenterade förpackningssystemet Torus Pak på den nordiska marknaden på licens. Torus Pak är utvecklat för att ge take-awayrestauranger och färdigrättsproducenter en nyckel till marknaden för middagar i hemmet.