Förlängd hållbarhet i hållbar utveckling
Packbridge arrangerar sitt första frukostmöte för säsongen i Lund den 23 augusti. På programmet står livsmedelsförpackningar och förlängd hållbarhet i kombination med miljömässig hållbarhet. – Vi konsumenter har många krav på maten. Det vi äter ska vara färskt, gärna närproducerat, helst utan tillsatser, med högt näringsvärde, alltid tillgängligt när vi vill ha det och framför allt ska det smaka gott!En förpackning för längre hållbarhet och ökad livsmedelskvalitet lanserades nyligen av Scan.
– Dessutom har vi tufft satta mål att leva upp till vad gäller minskad miljöbelastning och resurshushållning, för att minska klimatpåverkan och för att klara ett ökande behov av livsmedel för en växande befolkning.– Detta ställer krav på förlängd hållbarhet med bra förpacknings- och distributionslösningar, säger Packbridges VD Per-Stefan Gersbro. Förlängd hållbarhet i hållbar utveckling är temat för frukostmötet. Medverkar gör Per Baummann från Svensk Dagligvaruhandel, Elisabeth Borch från SIK, MargaretaThorgren från Scan samt Maud Rahm från Flextrus. Frukostmötet avslutas med en paneldebatt.Tid 07.15 i Stora Hörsalen, IKDC (Ingvar Kamprad Design Center) på Lunds universitet. Packbridge bjuder på frukost. Själva programmet börjar 07.45 och avslutas ca kl 09.00