23948sdkhjf

Genombrott för innovativt serveringstråg

Ett tiotal ICA- och Coopbutiker och några fiskhandlare i Göteborgsregionen har börjat sälja färdigrätter i den typ av tråg med avdragbar botten som lanserades på senaste Scanpack. Förpackningssystemet säljs och marknadsförs av Torus Pak Nordic AB och det är rätter från Hälsö Fisk som packas på trågen.
– När jag för några månader sedan för första gången såg den här nya förpackningen, då var det inget snack om att den skulle vi ha.Det säger Svante Wedin, vd för Hälso Fisk i Kungälv, som har valt att erbjuda sina färdigrätter inom premiumsegmentet, med hushållen som målgrupp.Trågen skiljer sig från konventionella genom att dess botten består av en plastfolie som svetsats på trågets ram. Denna folie dras vid serveringen bort diagonalt under den upplagda maträtten så att denna snyggt och prydligt faller på plats på tallriken.Systemet är patenterat och presenterades första gången i samband med Scanpack i Göteborg, hösten 2009. Tråget har utvecklats av Innovative Design of Scandinavia i Onsala. Innovatören är Birgir Birgisson, som har ett förflutet som produktchef på danska Faerch Plast A/S.Ursprungligen tillverkades trågen av Arta Plast i Tyresö respektive Est Pak i Estland, i polypropen för mikrovågsugn alternativt CPET för konventionell ugn. Numera tillverkas ade av ett holländskt företag.– Rätterna från Hälsö Fisk har gjort succé i regionen, men konsumenterna ville ha en snyggare presentation av rätterna på tallriken. Vårt tråg var vad man sökte efter, säger Kenneth Engström, säljare på Torus Pak Nordic, som har licens på den nordiska marknaden för trågen.Veckan efter påsk lanserades det nya förpackningskonceptet i ett tiotal butiker i Göteborg, Möldal, Kungsbacka och Kungälv, då demonstrationer av dess funktion gjordes i butikerna.– Trågen väcker nyfikenhet, men det tar lite tid att få konsumenterna att förstå hur de fungerar och vilka fördelar de har, säger Kenneth Engström.Förpackningstrågen används sedan tidigare av ett företag i Eskilstuna, Salt & Peppar, för färdigrätter som levereras till restauranger och storkök.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.103