23948sdkhjf

Save Food - seminarie om matslöseri

Tre färska studier om matspill i ett globalt perspektiv kommer att presenteras i samband med Interpack. Ett särskilt seminarie, ”Save Food”, är avsatt för ämnet och i studierna kommer konkreta förslag på vad förpackningsindustrin kan göra för att förhindra att livsmedel förstörs eller kastas.
Enligt färska siffror är det endast 70 procent av all mat som produceras i Europa som äts upp. Resterande 30 procent förstörs under transporten eller kastas av kunder eller konsumenter. Detta motsvarar 71 miljoner ton mat eller omkring 300 kilo per person.Orsakerna till att detta sker är dels brister i emballeringen och/eller transport och lagring, dels att mat hamnar i hushållsavfallet trots att den är tjänlig.– Vi måste söka efter lösningar i hela värdekedjan, från lantbrukare till tallrik. Det är extremt viktigt att höja allmänhetens medvetenhet om detta problem och ändra beteende, säger Robert van Otterdijk, som är officiell representant för FAO inom ramen för Save Food.De studier som presenteras i samband med Interpack kommer att presentera den rådande situationen i de rikaste länderna, i u-länder respektive i länder med snabbt växande ekonomier. Orsakerna till att matspillet uppstår ska belysas och förslag på vad som kan göras i fråga om emballage läggs fram – och kommer att diskuteras på seminariet 16-17 maj.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.07