23948sdkhjf

Spårbarhet från kutter till kök

I samband med FoodPharmaTech i danska Herning i början av november kan tre företag presentera ett system för spårbarhet av fisk, från fångstplats till köket, med RFID-teknik. Detta ger konsumenten full koll på fiskens ursprung
Det är Marel, Lyngsoe Systems och Pack And Sea som samarbetar i projektet som ger spårbarhet genom hela distributionskedjan för fisk som fångas och säljs till konsumenter. Systemet gör det möjligt för den enskilde konsumenten att via en särskild hemsida få all information om var och när fisken är fångad. Det här sker med hjälp av en särskild kod som finns angiven på förpackningen. Transporterna är också spårbara, eftersom de backar som används är försedda med RFID-taggar.Systemet har utvecklats av Lyngsoe Systems, Marel står för övrig utrustning och Pack and Sea har ansvaret för leveransen i de omkring 200 000 fisklådor som hyrs ut till danska fiskare.Det är mot bakgrund av en ny EU-förordning som införs det kommande årsskiftet, som det här pilotprojektet har genomförts. Enligt regler som då träder i kraft ska det vara möjligt att spåra all fisk som säljs inom EU-området tillbaka till fångstplatsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063